Приготування тіста для млинчиків та н\ф з нього 07.04.2020

Технологічна карта№1 
До теми: Страви з борошна
 Назва страви: Млинці напівфабрикат. 
Наглядний посібник: збірник рецептур кулінарних страв 1982р.
 Норма закладки сировини на 1 порцію по збірнику рецептур страв кулінарних виробів


Назва сировини
Один.вим.
Вага брутто
Вага нетто
1
Борошно пшеничне
г.
42
42
2
Молоко або
г.
10
10
3
Вода
г.
10
10
4
Яйця
г.
1\5
8
5
Цукор
г.
3
3
6
Сіль
г.
0.8
0.8

Маса н\ф (оболонка)

-
100
Назва сировини
Один.вим.
Вага брутто
Вага нетто
1.
Яйця
г.
2 шт.
80
2.
Соняшникова олія
г.
-
40
3.
Молоко
г.
250
250
4.
Сіль
г.
1
1
5.
Борошно
г.
-
160
6.
Для начинки:
г.


7.
Яйця
г.
2 шт.
80
8.
Бекон
г.
21
20
9.
Твердий сир
г.
11
10
10.
Сіль
г.
0,5
0,5
11.
Перець
г.
0,01
0,01

Вихід

-
200

Технологія приготування
 Проціджений розчин солі, цукру, сирі яйця змішують з частиною теплого молока або води( половина норми), всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення однорідної маси. Потім вливають цівкою решту молока або води, перемішують. Тісто проціджують. На розігріту з жиром сковороду наливають тісто і розподіляють рівним шаром по всій поверхні завтовшки 1-2 мм і обсмажують з обох сторін.

Характеристика готової страви
 Зовнішній вигляд: оболонка добре обсмажена;
 Колір світло - жовтуватим відтінком;
 Консистенція – тісто еластичне;
Смак і запах : приємні, властиві виробам з тіста

Технологічна карта №3
До теми: Страви з борошна
Назва страви: Млинці запечені з яйцем.
Наглядний посібник: збірник рецептур кулінарних страв 1982р.
Норма закладки сировини на 1 порцію по збірнику рецептур страв кулінарних виробів


Технологія приготування
Вбиваємо всі інгредієнти міксером до того моменту, коли маса буде такої консистенції як рідка сметана. Випікаємо на маленькому вогні, щоб вони були не перепеченими. Порціями виливаємо на розігріту сковорідку так, щоб рідина розподілялася рівномірно. Головне, щоб вони були невеличкі, так як їх треба буде помістити у форми для маффінів. Складаємо млинці у форми для маффінів В кожен млинець кладемо по кілька смужечок бекону і вибиваємо по яйцю. Солимо і перчимо. Притушуємо зверху тертим сиром, хоча можна обійтися і без сиру. Можна додати по маленькій гілочці розмарину. Запікаємо в духовці 10-15хв при температурі 160
Характеристика готової страви
 Зовнішній вигляд: оригінальні корзиночки з начинкою із запеченого яйця
Колір світло – коричневим відтінком;
Консистенція – хрумка

 Смак і запах : приємний з присмаком бекону із запеченого яйця з сиром

Комментариев нет:

Отправить комментарий