Приготування сочників з сиром (прісне тісто) 01.04.2020


Технологічна карта 4

Найменування виробу: Сочники з сиром

Найменування сировини
Витрати сировини в г нетто  на 100 шт масою 75 г
Технологічні вимоги до якості сировини 
Борошно
315
Сировина відповідає вимогам НДТ
Цукор
130
Маргарин
65
Яйця
36
Сметана
93
Сода
2,2
Сіль
1,4
Маса тіста
600
Сир свіжий
191
Яйця
12
Цукор
47
Борошно
22
Ванілін
 0,02
Сіль
1
Маса начинки
250
Яйця для змащування
15
Олія для змащування листів
3
ВИХІД
7500

Технологія  приготування

Спочатку на малій швидкості збивача розм'якшують маргарин до утворення пластичної маси, потім всипають цукор і збивають все протягом 10 хв. Окремо у холодній воді розчиняють кислоту, цей розчин перемішують з яйцями, проціджують через сито з вічками 1—2 мм і поступово вливають у збитий з цукром маргарин. Збивання продовжують доти, доки рідина повністю з'єднається з жировою масою і не буде відчутно кристаликів цукру. Збита маса повинна мати пишну, однорідну консистенцію. У діжу машини для замішування тіста всипають просіяне разом з содою борошно, викладають збиту масу і замішують тісто пластичної консистенції протягом 1—2 хв.
Прісне здобне тісто охолоджують протягом 1 год., розкачують шаром завтовшки 7—8 мм і штампують круглі заготовки з рифленими краями масою 60 г. Один край заготовки змащують яйцем, по центру викладають сирну начинку, яку прикривають не змащеним краєм тіста, залишаючи начинку частково відкритою. Заготовки викладають на змащені жиром листи, поверхню змащують яйцем і випікають при температурі 200—210°С протягом 15—20 хв.

Вимоги до якості:
форма напівмісяця, видно сирну начинку;
поверхня блискуча, рівномірно зарум'янена, без тріщин, начинка не витікає;
консистенція виробу м'яка, щільна, без закальцю; консистенція начинки щільна, однорідна;
смак солодкий, приємний.

Комментариев нет:

Отправить комментарий